برگزاری چهارشنبه فیلم کانون نما به مناسبت هفتادمین سالروز تولد حسن بنی هاشمی

به گزارش مجله تار و سه تار، خبرنگاران/هرمزگان سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان به آنالیز دو اثرگردش در یک روز آفتابی خوش و بندرعباس و خلیج فارس از سید حسن بنی هاشمی فیلمساز برجسته هرمزگانی پرداخت.

برگزاری چهارشنبه فیلم کانون نما به مناسبت هفتادمین سالروز تولد حسن بنی هاشمی

از سفر با تور پاتایا لذت ببرید.

به گزارش خبرنگاران، سید حسن بنی هاشمی، زاده 17 آذرماه 1328 در بندرعباس است که به عنوان یکی از پیشگامان ایران در فیلمسازی مدنظرش شناخته می گردد.

وی فرزند سیدابراهیم و بی بی گل است. کودکی و نوجوانی و سال هایی که ذهن و اندیشه و فرهنگ یک انسان ساخته می گردد را در این شهر گذراند. او از سال های دور، از زمانی که دانش آموز دبستان بود به تصویر علاقه زیادی داشت و از پشت عدسی دوربینی که از پدرش جایزه گرفته بود، با حسرت به جنوب نگاه می کرد.

حسن بنی هاشمی در 12 سالگی، لابراتوار عکاسی کوچکی در خانه راه اندازی کرد و تمامی سوژه ها و تصاویری که از جنوب و مردمان ساده اش که با گرما و آفتاب زندگی می نمایند گرفته بود، در تاریک خانه اش ثبت می کرد. در همان سال ها با تهیه فتو رمان در روزنامه های دیواری مدرسه، نخستین تجربه های هنری اش راشروع و چند سال بعد جایزه بهترین عکس سال را از مجله تصویر دریافت کرد.

وی دوره دبیرستان را در مدرسه هدف تهران به خاتمه رساند و سه سال در دانشگاه شیراز مهندسی راه و ساختمان و اقتصاد کشاورزی خواند و پایان عشق به تصویر وی را به مدرسه عالی سینما و تلویزیون تهران کشاند و در رشته کارگردانی سینما فارغ التحصیل شد. او هرگز محیط کودکی و جنوب سوخته را فراموش نکرد و استعداد و ذوق سرشار و سینمایی خود را در این فرهنگ بومی به کار گرفت و در صورت ادامه کار سینما توان آن را داشت این فرهنگ را جهانی سازد. چنان که چند فیلم او مانند گردش در یک روز خوش آفتابی در فستیوال فیلم های بچه ها تامسره فنلاند و فیلم نهنگ در اتحادیه تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه و فیلم پنجشنبه بازار میناب در فستیوال فیلم های مردم شناسی برلین به نمایش درآمد و جوایزی به خود اختصاص داد.

بنی هاشمی سینما را در سال 1349 با فیلم کوتاه 8 میلی متری موج شروع کرد و در همان ابتدا جایزهٔ طلایی بهترین فیلم کوتاه را از فستیوال فیلم های سوپر 8 سینمای آزاد دریافت کرد و نشان داد که وی هنرمندی است که از پشتوانه فرهنگی شایسته ای برخوردار است و آن را آگاهانه با ذوق سینمایی درآمیخته است.

حسن بنی هاشمی طی 12 سال کار با دوربین بیش از 20 فیلم کوتاه داستانی و مستند ساخت علاوه بر این هنگامی که دانشجوی دانشگاه شیراز بود انجمن فیلم دانشگاه را راه اندازی کرد و با همکاری دوستانش سه جلدکتاب سینما منتشرکرد. همچنین همکاری با سرویس هنری روزنامه آیندگان به وسیله ترجمه و تهیه مقالات سینمایی، دستیاری کارگردان و فیلمبرداری فیلم را در کارنامه دارد. بنی هاشمی نیزیکی از اعضای فعال و مشاور و مدرس سینما آزاد بود و با برپایی کلاس های فیلمبرداری و کارگردانی و دعوت از سینماگران برجسته این کلاس ها را رونق و اعتبار ویژه ای بخشید و سینماگرانی چون کیانوش عیاری و بهروزافخمی از دانش آموختگان این کلاس ها می باشند. حسن بنی هاشمی در سال 1361 در سن 33 سالگی به خارج از ایران رفت و دیگر مجالی برای بروز استعدادهای خود نیافت.

خلاصه فیلم گردش در یک روز خوش آفتابی

این فیلم در سال 1355 در بندرعباس، میناب، آب گرم گنو حسن بنی هاشمی ساخته شده است.این فیلم نخستین فیلم حرفه ای و 35 میلی متری بنی هاشمی است و تنها فیلم بنی هاشمی است که در ایران پیروز به دریافت جایزه نشد اما پس از نمایش در فستیوال فیلم های بچه ها فنلاند جایزه بهترین کارگردانی را به خود اختصاص داد.

نظر منتقدان:

رضا هاشمی زاده اعلام کرد: به عقیده من پسرک بازیگر این فیلم به نوعی همان بنی هاشمی است.

وی ادامه داد: به نظر می رسد بنی هاشمی کنجکاوی و پیجویی خود را در قالب غلام(پسر نوجوان) در مورد پیرامون، فرهنگ ها و اداب و رسوم موجود میان مردم نشان داده است.

هاشمی زاده گفت: ارتباط میان غلام و پیرمرد مجرب نشان دهنده کنجکاوی بنی هاشمی و دیدن جغرافیای فرهنگی و اجتماعی و آنالیز آیین ها و رسوم است.

همچنین بنیامین انصاری نسب ضمن ارائه توضیحاتی در مورد فعالیت های هنری بنی هاشمی و توانایی وی در امر کارگردانی و فیلم سازی گفت: در فیلم گردش در یک روز خوش آفتابی پسر بچه از غیبت و سفر پدر استفاده نموده و به گشت و گذار پرداخته و در عالم کودکی سیر می نماید.

وی اضافه نمود: مخاطب این فیلم بیشتر بچه ها هستند و دنیای پاک و معصوم بچه هاه که با تصاویر بکر و زیبای جنوب به خوبی آمیخته شده اثری ماندنی و در خور تأمل را به وجود آورده است.

این منتقد سینما ادامه داد: سازنده با فراوری اولین فیلم 35 میلی متری خود نشان داد که در سینمای حرفه ای نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد.

خلاصه فیلم بندرعباس و خلیج فارس

مخاطب در این فیلم، به تماشای بافت شهری بندرعباس و مردمان آن می نشیند.

نظر منتقدان:

بنیامین انصاری نسب پس از مکان یابی قسمت ها و بخش های مختلف شهر بندرعباس و مقایسه بافت شهری با شکل امروزی آن اعلام کرد: با مقایسه شکل شهر بندرعباس در این فیلم با شکل امروزی، این نکته به دتس می آید که بندرعباس در گذشته شهری پوشیده از درختان سبزو احتمالا با آب و هوای مناسب بوده است اما امروز با دخالت انسان، درختان بتنی سبز شده اند و شهر پر از ساختمان های بتنی شده است.

وی اضافه نمود: طبیعی است که شهر بندرعباس در فیلم برای جوانان حاضر در این جلسه، به دلیل تغییرات به وجود آمده، شناخته شده نیست اما بعضی قسمت ها و ساختمان ها هم تغییری ننموده و از گذشته تا به امروز باقی مانده اند، همچون ساختمان بعضی از بانک ها و مساجد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 بهمن 1398 بروزرسانی: 19 مهر 1399 گردآورنده: tar-3tar.ir شناسه مطلب: 584

به "برگزاری چهارشنبه فیلم کانون نما به مناسبت هفتادمین سالروز تولد حسن بنی هاشمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری چهارشنبه فیلم کانون نما به مناسبت هفتادمین سالروز تولد حسن بنی هاشمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید