کشف زیورآلات طلا در گورستان عمارنه مصر
به گزارش مجله تار و سه تار، باستان شناسان زیورآلات طلای باستانی را در گورستان عمارنه واقع در مصر کشف کردند.
به گزارش خبرنگاران، پروژه باستان شناسی مشترک مصر و بریتانیا در گورستان عمارنه واقع در مصر به کشف چندین زیورآلات مجلل منجر شد.
این گورستان در حقیقت به عنوان گورستان شهر عمارنه که در سال 1346 پیش از میلاد تاسیس شده بود، مورد استفاده قرار می گرفت. شهر عمارنه در دوران حکومت آخناتون ، دهمین فرعون هجدهمین دودمان مصر باستان به عنوان مرکز انتخاب شده بود. آخناتون که در ابتدا با نام آمن هوتپ چهارم شناخته می شد، به مذهب چندخداپرستی سنتی مصر پشت کرد و مذهب تک خدایی را برای پرستش آتون ترویج کرد و معابدی را برای پرستش آتون در شهرهای سراسر مصر بنا کرد. با درگذشت آخناتون ، جانشینان او به مذهب قبلی مصر بازگشتند و از آتون فاصله گرفتند.
باستان شناسان در قالب پروژه کاوش باستان شناسی عمارنه ، با یاری محققان دانشگاه کمبریج از سال 2005 تا به امروز در گورستان عمارنه تحقیق نموده اند.
باستان شناسان با کاوش در بخش شمالی این گورستان زن جوانی را کشف کردند که به همراه یک گردنبند متشکل از مٌهره های گلبرگ شکل و سه انگشتر طلا دفن شده بود.
کاوش گران بقایای پارچه پیچ شده این زن جوان را در اتاقک کوچکی به همراه بقایای چند نفر دیگر کشف کردند. گمان می رود این زن در دودمان هجدهم مصر باستان(1550 تا 1292 پیش از میلاد) و حوالی دوران حکومت آخناتون زندگی نموده باشد.
بر روی یکی از انگشترهایی که به همراه این زن کشف شده است، تصویری از بِس، ایزد محافظ زنان، بچه ها و زایمان مصریان باستان نقش بسته است. بِس با گذشت زمان در بین مصریان باستان به عنوان محافظ تمام خوبی ها و دشمن تمام شرارت ها شناخته شد.
منبع: دنیای سفر