7 گیاه دارویی معجزه گر
به گزارش مجله تار و سه تار، تهران (پانا)- گیاهان دارویی هر یک تاثیر به سزایی در سلامتی دارند که از جمله آن ها می توان به 7 مورد از برترین آن ها در این گزارش اشاره نمود.
به گزارش برنا؛ هزاران سال است که انسان ها از گیاهان برای درمان بیماری ها استفاده می نمایند. در طب مدرن نیز از دانش طب سنتی استفاده می گردد. در این گزارش هفت گیاه که در طب مدرن استفاده های فراوانی دارند، معرفی شده اند.
1. تلخی طعم آب تونیک به خاطر وجود کینین در آن است. کینین (Quinine) از پوست درخت گنه گنه (چینچونا) به دست می آید. اولین بار اروپایی ها با خواص دارویی این گیاه در اوایل قرن 19 میلادی آشنا شدند.
سازمان بهداشت دنیای کینین را در لیست دارو های پزشکی ضروری گنجانده است. برای سال های متمادی از کینین در درمان مالاریا استفاده می شد؛ هر چند سازمان بهداشت دنیای دیگر آن را به عنوان نخستین مرحله درمان توصیه نمی کند.
2. پریمولا وریس (Primula Veris) نام گونه ای از سرده پامچال است. خاستگاه این گیاه با گل های زردرنگ زیبایش اروپا و غرب آسیا است. پریمولا وریس به عنوان یک گیاه درمانی علیه بیماری آسم و برونشیت استفاده می گردد.
3. گوارانا (Guarana) گیاهی بالارونده است که در جنگل های آمازون در برزیل می روید. این گیاه زیبا در برزیل اغلب در تهیه نوشیدنی استفاده می گردد. میوه های کوچک قرمزرنگ گوارانا دارای کافئین هستند و به یک مکمل غذایی انرژی زا رایج و محبوب تبدیل شده اند. این میوه ها بعلاوه برای کاهش درد های معده نیز کاربرد دارند.
4. پرونوس افریکانا (Prunus africana) که بومی ها آن را به نام پوست گیلاس آفریقایی نیز می خوانند، به عنوان دارویی معجزه گر شناخته می گردد. شفادهنده های سنتی در کنیا از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله مالاریا، درد های معده و مسائل کلیوی استفاده می نمایند. با این همه این گیاه بیش از همه به علت نقش مؤثری که در درمان سرطان پروستات دارد، ارزشمند است و ستایش می گردد.
5. جینسنگ (Ginseng) یکی از محبوبترین دارو های گیاهی در دنیا است. ریشه های این گیاه قرن ها در آسیا و آمریکای شمالی برای درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است. جینسنگ اغلب به شکل چای نوشیده می گردد. تنوع آسیایی این گیاه در مقابل گونه های روییده در آمریکا تحریک نمایندگی بیشتری دارد. جینسنگ موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و سلاحی خوب برای مبارزه با خستگی مفرط است.
6. علف وتیور (Vetiver) گیاهی بسیار پرتنوع است که در هند می روید. این علف برای جلوگیری از فرسایش خاک، تهیه روغن ها و اسانس های خوشبونماینده، درست کردن کیسه و زیرانداز، به عنوان علوفه حیوانی و بعلاوه در طب سنتی به کار می رود.
علف وتیور خاصیت ضدعفونی دارد و در کرم ها و صابون ها از جمله برای درمان آکنه استفاده می گردد. خواص ضد التهابی وتیور بعلاوه موجب شده تا برای درمان نقرس و آرتروز نیز کاربرد داشته باشد.
7. گل قاصدک (Dandelion) سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و اغلب به عنوان دارویی ادرارآور (دیورتیک) استفاده می گردد. تحقیقات اولیه نشان می دهند که گل قاصدک احتمالا نقش موثری در بهبود هضم و عملکرد مثانه و کبد دارد.
منبع: خبرگزاری پانا