ادویه مخصوص مرغ و چاشنی های گوشت و ماهی را بشناسید
به گزارش مجله تار و سه تار، از جمله دغدغه های بانوان آشپز، شناخت ادویه مخصوص مرغ، گوشت یا ماهی و یا حتی مرینیت ماهی و مرغ است. همه ما دوست داریم بر اساس اصول، آشپزی کنیم. یکی از ترفندهای مهم خوشمزه تر شدن غذا، استفاده از چاشنی های مناسب است. برای مثال همه شنیده ایم که ادویه مرغ و ماهی با هم تفاوت دارند. در اصل طبق تجربه تعیین شده است که کدام ترکیبات چاشنی باعث می شوند که مرغ مزه بهتری داشته باشد و در عوض کدام ادویه ها برای ماهی یا گوشت انتخاب مناسب تری هستند.

استفاده از ادویه مناسب باعث می گردد که حس چشایی ما فعال گردد و تشخیص دهد که غذای مورد نظر طعم کدام یک از مزه های اصلی ترش، شیرین، تلخ، شور یا ملس را می دهد. اگر اهل آشپزی هستید و به خلاقیت در آشپزی اعتقاد دارید، یا اینکه دوست دارید به یاری شناخت ادویه ها غذاهای خوشمزه تری بپزید، ادامه مطلب را دنبال کنید.
انواع ادویه مخصوص مرغ
کافیست سری به عطاری ها بزنید تا با انبوهی از ادویه های مخصوص مرغ آشنا شوید. چاشنی هایی که هر یک در زمان مناسب خود می توانند در به یاد ماندنی کردن طعم و عطر غذا بسیار مؤثر باشند. بسته به اینکه قرار است با مرغ چه غذایی بپزید، نوع ادویه شما هم متفاوت خواهد بود. در ادامه به معرفی چند ادویه مخصوص مرغ می پردازیم که از محبوبیت زیادی برخوردارند.
1.ادویه مخصوص مرغ خورشی
اگر دوست دارید غذاهایی که با مرغ تهیه می کنید، ترکیبی خوشمزه از چاشنی های طعم دهنده باشد، می توانید از ادویه خورشی مرغ یاری بگیرید. برای تهیه این ادویه به مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
- 4 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 2 قاشق چای خوری پودر دارچین
- 2 قاشق مرباخوری پودر فلفل سیاه
- 2 قاشق چای خوری پودر سیر
- 1 قاشق مرباخوری پودر زنجبیل
- 1 قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز
- 2 قاشق چای خوری پودر پاپریکا
- 2 قاشق مرباخوری پودر لیمو
- نصف قاشق چای خوری نمک
2. ادویه مخصوص مرغ کبابی
حتماً بارها هنگام سفارش جوجه کباب در رستوران مایل بوده اید که بدانید چرا کباب شما تا این میزان خوشمزه است. جدا از بحث هنر دستپخت سرآشپز، نوع ادویه استفاده شده در ترکیب جوجه کباب هم می تواند باعث لذیذ شدن این غذا گردد. در اینجا طرز تهیه ادویه رستورانی مختص جوجه کباب را در اختیار شما قرار می دهیم.
- 4 قاشق چای خوری پودر زردچوبه
- 2 قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
- 2 قاشق مرباخوری پودر سیر
- 1 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
- 1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- 4/1 قاشق چای خوری پودر زعفران
- 4/1 قاشق چای خوری نمک
3. ادویه مخصوص مرغ سوخاری
اغلب جوانان و البته بیشتر بچه ها عاشق غذاهای سوخاری شده هستند. خصوصاً مرغ سوخاری یکی از فست فودهای فوق العاده پرطرفداری است که البته طعم بی نظیر خود را مدیون چاشنی هایی است که در طبخ آن استفاده می گردد. برای آشنا شدن با ادویه های مرغ سوخاری باید نگاهی به فهرست چاشنی های زیر و میزان آن ها داشته باشید.
- 2 قاشق مرباخوری پودر ریحان خشک
- 2 قاشق مرباخوری پودر آویشن
- 1 قاشق مرباخوری پودر پونه کوهی
- 2 قاشق مرباخوری پودر کرفس خشک شده
- 2 قاشق مرباخوری پودر خردل
- 2 قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
- 4 قاشق مرباخوری پودر پاپریکا
- 4 قاشق مرباخوری پودر سیر
- 2 قاشق مرباخوری پودر زنجبیل
- 2 قاشق مرباخوری پودر فلفل سفید
- 4 قاشق غذاخوری نمک
انواع ادویه مخصوص گوشت
از معرفی انواع ادویه مخصوص مرغ که بگذریم، نوبت به معرفی بعضی از ادویه های گوشت پرطرفدار می رسد که در گرفتن بوی گوشت و البته مزه دار کردن آن بسیار مؤثر هستند. در اینجا به معرفی و طرز تهیه دو ترکیب چاشنی گوشت می پردازیم.
1. ادویه مخصوص گوشت کبابی
البته بسیاری از مردم ترجیح می دهند که گوشت قرمز را به صورت خالص و تنها با یاری نمک برای کباب کردن مزه دار نمایند. اما اضافه کردن ادویه مخصوص کباب به گوشت می تواند طعم لذیذی به آن بدهد و البته باعث تردتر شدن گوشت کبابی گردد. این چاشنی با مخلوط کردن مواد زیر تهیه می گردد.
- 2 قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری سماق
- 2 قاشق غذاخوری پودر پیاز
- 1 قاشق غذاخوری لیموعمانی
- 2 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 2 قاشق چای خوری پودر پاپریکا
- 2 قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- 2 قاشق چای خوری پودر برگ بو
2. ادویه گوشت خورشی
چاشنی خورشی خصوصاً ادویه مخصوص گوشت یکی از ترکیبات کاربردی در هر آشپزخانه ای است. اگر به آشپزی علاقه مند باشید، حتماً دوست دارید ادویه مخصوص گوشت را در خانه و به صورت تازه تهیه کنید. دستورالعمل تهیه این ادویه شامل مخلوط کردن چاشنی های زیر با میزان های داده شده است.
- 4 قاشق غذاخوری پودر پیاز
- 2 قاشق غذاخوری پودر دانه کرفس
- 3 قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز تند
- 4 قاشق غذاخوری ترکیب فلفل سیاه و سفید
- 2 قاشق غذاخوری پودر جعفری خشک
- 2 قاشق غذاخوری پودر رزماری خشک
- 2 قاشق غذاخوری پودر ریحان خشک
- 4 قاشق غذاخوری پودر پونه خشک
- 2 قاشق غذاخوری نمک
- 2 فنجان آرد
انواع ادویه مخصوص ماهی
بعد از معرفی ادویه مخصوص مرغ و گوشت، نوبت به غذاهای دریایی می رسد. برای از بین بردن بوی زهم ماهی، برترین راه استفاده از ادویه هایی است که در نهایت باعث خوشمزه تر شدن ماهی هم می شوند. در اینجا طرز تهیه دو نوع ادویه مخصوص ماهی را با شما به اشتراک می گذاریم.
1. ادویه مخصوص ماهی سرخ نموده
ماهی را می توان به اشکال مختلف تهیه و مصرف کرد. یکی از انواع طرز تهیه ماهی، سرخ کردن آن است. البته بسیاری از افراد خصوصاً بچه ها ممکن است تمایلی به مصرف ماهی نداشته باشند، مگر اینکه شما با ترکیب چاشنی های زیر، عطر و طعم فوق العاده ای به این ماده غذایی پر خاصیت بدهید.
- 2 قاشق غذاخوری پودر کاری
- 2 قاشق غذاخوری پودر سیر
- 2 قاشق غذاخوری پودر پیاز
- 2 قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه و قرمز
- 2 قاشق مرباخوری پودر زنجبیل
- 2 قاشق غذاخوری پودر گشنیز و شوید
- 2 قاشق مرباخوری نمک
- 2 قاشق غذاخوری زردچوبه
- میزان کمی رزماری، ریحان، ترخون خشک و پودر شده
2. ادویه مخصوص ماهی کبابی
البته تنوع ادویه های کبابی بسیار بالاست و بیشتر به ذائقه افراد بستگی دارد. اما در ادامه به معرفی نوعی از این چاشنی ها می پردازیم که مورد پسند بیشتر افراد واقع شده است.
- 2/1 قاشق چای خوری پودر آویشن
- 2/1 قاشق چای خوری پودر ریحان خشک
- 2/1 قاشق چای خوری پودر اورگانو
- 2 قاشق چای خوری پودر فلفل سفید
- 1 قاشق چای خوری پودر فلفل هندی
- 2 قاشق چای خوری پودر سیر
- 2 قاشق چای خوری پودر پیاز
- 4 قاشق چای خوری پودر پاپریکا
- 2 قاشق چای خوری نمک
نکات مهم هنگام استفاده از انواع ادویه
- هنگام آماده کردن غذاهای سرخ شده، ادویه را درون روغن تفت دهید.
- ادویه های پودر نشده برترین انتخاب برای غذاهای آب پز محسوب می شوند.
- هل و دارچین دو چاشنی خوش عطری هستند که در ترکیب با گوشت قرمز نتیجه خوشمره ای را در پی خواهند داشت.
- در غذاهای مختلف از یک نوع ادویه استفاده نکنید.
- ادویه ها را در ظروف کیپ شده و به دور از نور خورشید و گرمای بیش از حد قرار دهید.
جمع بندی
در این مطلب به معرفی انواع ادویه مخصوص مرغ، گوشت و ماهی پرداختیم و ترکیبات تشکیل دهنده این چاشنی های خوشمزه را در اختیار شما قرار دادیم. از نکات مهم هنگام استفاده از ادویه، درست کردن چاشنی ها در خانه با مواد اولیه تازه است. بهتر است برای اینکه عطر و بوی ادویه ها حفظ گردد، همواره به میزان یک تا دو هفته از احتیاج خود را آماده کنید.
منبع: اسنپ فود