بالاخره کیک با ماست بهتر است یا شیر؟
به گزارش مجله تار و سه تار، چند سال پیش، در آستانه تولد پدرم، تصمیم گرفتم کیکی خانگی برایش بپزم. حین آماده سازی مواد اولیه، متوجه شدم تنها اندازه کمی شیر به جای مانده و برای تهیه کیک کافی نیست. از آنجا که ترجیح می دادم روند کار را متوقف نکنم و به جای خرید، از مواد موجود در خانه استفاده کنم، تصمیم گرفتم شیر را با ماست پرچرب جایگزین کنم. هرچند نسبت به نتیجه اطمینان نداشتم، اما کیک نهایی بافتی لطیف، طعمی لذیذ و عطری خوشایند داشت.

این تجربه، انگیزه ای شد تا این مطلب را بنویسم و از جنبه های مختلف آنالیز کنم؛ برای شمایی که در جستجوی پاسخ این پرسش هستید: در پخت کیک، ماست بهتر است یا شیر؟
طعم و مزه
ماست به علت اسیدیته طبیعی خود، اندازهی طعم تیز و متفاوت به کیک می دهد. این ویژگی به ویژه در کیک هایی با طعم های قوی تر مانند میوه ای، شکلاتی و … باعث تعادل مزه ها می گردد. شیر اما در مقایسه، طعمی خنثی تر دارد و موجب می گردد طعم اصلی مواد اولیه بهتر نمود پیدا کند.
بافت کیک
ماست به علت چربی و غلظت بالاتر، رطوبت بیشتری به کیک می دهد و بافتی لطیف، مرطوب و متراکم ایجاد می نماید. اسیدیته آن بعلاوه می تواند به فعال شدن بهتر جوش شیرین یاری کند و پف کیک را افزایش دهد، اما بافت نهایی معمولاً سنگین تر از کیک هایی است که با شیر تهیه می شوند. در مقابل، شیر بافتی سبک تر و خشک تر ایجاد می نماید، به ویژه اگر در دستور اندازه چربی کلی کم باشد.
خواندنی ها
طرز تهیه کیک خانگی خوشمزه
انتخاب بر اساس نوع کیک
- برای کیک های میوه ای، شکلاتی، کیک های صبحانه یا دستورهایی که به لطافت و رطوبت احتیاج دارند، ماست گزینه ای مناسب تر است.
- برای کیک های اسفنجی، شیفون یا کیک های تولد با ساختار سنتی، شیر انتخاب قابل اطمینان تری است.
سلامتی و ارزش غذایی
ماست منبعی غنی از پروتئین و کلسیم است و به ویژه در نوع کم چرب یا پروبیوتیک، مواد مغذی بیشتری نسبت به شیر دارد. هرچند در فرایند پخت، بخش زیادی از باکتری های مفید آن از بین می رود، اما همچنان از نظر تراکم مواد مغذی، ماست غنی تر از شیر است. علاوه بر این، ماست به علت غلظت بالاتر و چربی موجود در خود، می تواند جایگزینی مناسب برای بخشی از چربی ها در دستورهای کیک باشد، به ویژه برای کسانی که در پی کاهش چربی های اشباع شده در رژیم غذایی خود هستند.
شیر نیز منبعی مناسب از پروتئین، کلسیم و ویتامین B12 است، اما به علت چربی و کالری کمتر، از نظر تراکم مواد مغذی و خاصیت سیرکنندگی در رتبه ای پایین تر از ماست قرار گرفته است. با این حال، شیر بافتی سبک تر به کیک می دهد و برای افرادی که رژیم های کم چرب یا کنترل کالری دارند، گزینه ای مناسب تر محسوب می گردد. بنابراین، انتخاب شیر می تواند برای کسانی که در پی کیک های سبک تر و با کالری کمتر هستند، مناسب تر باشد.
خواندنی ها
طرز تهیه کیک ماست با پف زیاد
پس متوجه شدیم که انتخاب میان ماست یا شیر در پخت کیک، به نوع دستور، هدف از پخت و ذائقه شخصی وابسته است. با ماست کیکی مرطوب تر و با طعمی متمایز داریم، درحالی که با شیر طعمی کلاسیک تر و بافتی سبک تر.
این تجربه برای من در شب تولد پدرم آموزنده بود. امیدوارم این مطلب نیز برای شما مفید و آموزنده باشد.
منبع: دیجیکالا مگ