تاریخچه و نقشه جامع شهر مراغه در ویکی خبرنگاران
به گزارش مجله تار و سه تار، نقشه جامع شهر مراغه را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران, مراغه دومین شهر عظیم استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری فرمانداری ویژه شهرستان مراغه است. این شهر در کنار رودخانهٔ صوفی چای در دامنهٔ جنوبی کوه سهند و در 135 کیلومتری جنوب مرکز استان واقع شده است.
مراغه که به باغ شهر ایران و پایتخت نجوم ایران شهرت دارد جزو ده شهر تاریخی ایران می باشد. سالانه گردشگران خارجی و ایرانی زیادی از مراغه دیدن می نمایند.از نظر دکتر و رئیس شورای شهر بهزاد رحمت زاده مراغه را به بهشت دوم تشبیه نموده. مراغه با فضای سبز و باغ های متعدد در داخل شهر همچنین رودخانه زیبای صوفی چای که از مرکز شهر می گذرد یکی از مهم ترین مراکز توریستی و گردشگری در استان آذربایجان شرقی بحساب می آید، خیابان های مشجر و درختان سر به فلک کشیده زیبایی خاصی به خیابان های مراغه بخشیده است. مراغه همچنین دومین کهن شهر آذربایجان بعد از ارومیه می باشد این شهر از دوران قبل از اسلام آباد بوده است اما قرن های 12 تا 14 میلادی دوران رشد و شکوفایی آن است؛ زمانی که پایتخت سلسله های متعدد محلی از جمله احمدیلیان و اتابکان آذربایجان بوده است و در نهایت مرکز حکومت ایلخانی قرار داده شد. مراغه به لحاظ بافت غنی تاریخی و فرهنگی، با بیش از 300 اثر ثبت شده ملی، جزء 10 شهر برتر کشور محسوب می گردد. رصد خانه مراغه که در دوران خواجه نصیر بنا شده از جمله آثار تاریخی برجسته مراغه و ایران است که بیش از 400000جلد کتاب در آن موجود بوده است و عظیمترین دانشمندان اسلامی سراسر دنیا اسلام در آن گرد هم آمده بودند.
مراغه با دارا بودن 26 کیلومتر مربع مساحت (سال 1394 خورشیدی) و175600نفر جمعیت شهری که بدون احتساب بخش ها و روستاهای حومه آن این می باشد (سال 1395 خورشیدی)، دومین شهر عظیم پس از تبریز و دومین شهر پرجمعیت استان پس از تبریز به شمار می رود.
این شهر از دوران قبل از اسلام آباد بوده است، اما قرن های 12 تا 14 میلادی دوران رشد و شکوفایی آن است، زمانی که پایتخت سلسله های متعدد محلی از جمله احمدیلیان و اتابکان آذربایجان بوده است و در نهایت مرکز حکومت ایلخانی قرار داده شد. شهر مراغه با غنای بیش از 300 اثر تاریخی و بیش از 110 اثر ثبتی بازمانده از دوره های مختلف تاریخی، بستری مساعد برای پرورش ادیبان، دانشمندان و هنرمندان متعددی در طول تاریخ بوده و است.
بر اساس منابع تاریخی مراغه شهری مهم در دوران حکومت ماناها بوده و جزو سه ایالت مهم آذربایجان قدیم و با نام اوئشدیش شناخته شده است. منابع تاریخی مراغه را زادگاه زرتشت نامیده و دانشمندان بر این باورند که زرتشت در دامان کوه سهند که در اوستا از آن با نام اسنوند یاد شده است متولد شده است. مراغه در سال61هجریقمری به تصرف اعراب درآمد و از پایگاه های خبرنگاراننبهشمارمی آمدهاست.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا