کوه های رنگارنگ آلاداغ لار؛ یکی از عجایب دیدنی تبریز

به گزارش مجله تار و سه تار، یکی از زیباترین عجایب طبیعی ایران و جاهای دیدنی تبریز که گردشگران معمولاً از کنار آن عبور می کنند، کوه های رنگارنگ آلاداغ لار هستند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری از این شگفتی طبیعی را در اختیار شما قرار دهیم.

کوه های رنگارنگ آلاداغ لار؛ یکی از عجایب دیدنی تبریز

شهر تبریز در گوشه شمال غربی ایران قرار گرفته است و تاحدودی به واسطه همین موقعیت جغرافیایی با سایر نقاط ایران متفاوت است. اولین و بارزترین تفاوت آن ها را می توان در زبان محلی مردم دید که به ترکی آذری صحبت می کنند و مردم محلی علاقه ای به استفاده از زبان فارسی ندارند. گردشگران اگر سؤتا به فارسی بپرسند، معمولا به زبان ترکی به آن ها پاسخ داده می شود.

عامل دیگری که تبریز را منحصربه فرد کرده، جغرافیای آن است. تبریز در استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و در نتیجه آب و هوای خنک تری دارد و توپوگرافی متنوع آن شامل کوه ها، آتشفشان های خاموش و دریاچه های یخچالی می شود.

این تفاوت فرهنگی و جغرافیایی از همان جاده مرکز ایران به سمت تبریز مشهود است. پس از عبور از زنجان، رشته کوه های جالبی به رنگ های قرمز، سبز، نارنجی و زرد به چشم می خورد. این اثر هنری که خالق آن مادر طبیعت است، کوه های رنگی آلاداغ لار نامیده می شوند، هرچند نباید آن را با رشته کوهی در ترکیه با همین نام اشتباه گرفت.

این کوه های رنگی فقط در چند نقطه از دنیا نظیر ژئوپارک ژانکی در چین و کوه های آسانگیت در پرو وجود دارند. وجود این کوه ها در چین را ناشی از میلیون ها سال فشرده شدن و اکسیده شدن مواد معدنی و ماسه سنگ می دانند. احتمالاً همین اتفاق در سایر موارد مشابه در دنیا نیز افتاده و این کوه های شگفت انگیز را به کیک بزرگی با لایه های رنگی تبدیل کرده است.

بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی از وجود چنین جاذبه ای بی خبر هستند، هرچند علاقه مندان به عکاسی و بازدیدکنندگان آن برای تماشای این کوه های زیبا به سمت تبریز حرکت می کنند؛ زیرا کوه های آلاداغ لار که به کوه های رنگین کمانی مشهورند، در 25 کیلومتری شمال شرق شهر تبریز واقع شده اند.

کوه های آلاداغ لار کجا هستند؟

اگر از زنجان به سمت شمال غرب بروید، در نزدیکی شهرستان بستان آباد و حدود 60 کیلومتری بیرون تبریز، چشم انداز فوق العاده زیبای کوه های آلاداغ لار شروع شده و باعث حیرت و تعجب تان می شود.

تفریح در کوه های آلاداغ لار

اینجا بهترین مکان برای توقف و برپاکردن بساط پیک نیک است، هنگام پیاده روی احساس می کنید که به سیاره دیگری رفته اید و در حال راه رفتن روی مریخ هستید. تماشای این مناظر هنگام پیاده روی، دریافت عکس و فیلم و گشت و گذار در روستاهای مخفی نزدیک به آن می تواند سفر متفاوتی را برایتان رقم بزند.

گاهی اوقات در میان این کوه ها آبراهه هایی جریان می یابند و انعکاس زیبای این کوه ها در آب یکی از شگفت انگیزترین تصاویر طبیعت را پیش روی شما قرار می دهد. وجود روستاهایی در اطراف این کوه ها، وجهه زیباتری به آن ها داده اند و جالب است بدانید که خانه های این روستاها مثل خاک این کوه ها رنگی هستند.

کوه و تپه های رسی آلا داغ لار، کوه های رنگارنگی به رنگ های قهوه ای، سبز، قرمز، زرد، نارنجی و سفید هستند که وقتی بارندگی می شود و خاک رس این کوه ها خیس می شود، چشم اندازی بسیار دیدنی ایجاد می کنند. این شگفتی آفرینش از نزدیکی میانه شروع می شود و تا جهت اهر به تبریز ادامه دارد.

بهترین زمان بازدید کوه های آلاداغ لار

در تمام ایام سال می توانید به دیدن کوه های رنگین کمانی بروید. البته در هر زمان با جلوه ای خاص روبه رو خواهید شد؛ چراکه این کوه ها در تابش آفتاب رنگ خاصی پیدا می کنند و در پاییز و زمستان با بارش باران و برف، تصویری متفاوت را پیشکش شما خواهند کرد.

کوه های آلاداغ لار احتمالا به دلیل فشرده شدن و اکسیده شدن مواد معدنی و ماسه سنگ در طول میلیون ها سال به رنگ های مختلف در آمده اند.

کوه های آلاداغ لار چه رنگ هایی دارند؟

کوه های آلاداغ لار به رنگ های قهوه ای، سبز، قرمز، زرد، نارنجی و سفید هستند.

بهترین وقت برای بازدید از کوه های آلاداغ لار چه زمانی است؟

در تمام ایام سال می توانید به دیدن کوه های آلاداغ لار بروید. البته در هر زمان با جلوه ای خاص روبه رو خواهید شد؛ چراکه این کوه ها در تابش آفتاب رنگ خاصی پیدا می کنند و در پاییز و زمستان با بارش باران و برف، تصویری متفاوت را پیشکش شما خواهند کرد.

منبع: گردشبان
انتشار: 4 خرداد 1400 بروزرسانی: 4 خرداد 1400 گردآورنده: tar-3tar.ir شناسه مطلب: 1558

به "کوه های رنگارنگ آلاداغ لار؛ یکی از عجایب دیدنی تبریز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوه های رنگارنگ آلاداغ لار؛ یکی از عجایب دیدنی تبریز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید