طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده کته
به گزارش مجله تار و سه تار، استانبولی یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که با مواد مختلفی مانند سیب زمینی، مرغ، سویا و گوشت چرخ نموده تهیه می گردد. در این میان، استانبولی با گوشت چرخ نموده کته یک گزینه عالی برای کسانی است که در پی غذایی ساده، مقوی و خوش طعم هستند. این غذا با ترکیب گوشت، برنج، گوجه فرنگی و ادویه های معطر تهیه شده و عطر و طعم بی نظیری دارد. در طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده کته، تمام نکات و فوت وفن های لازم برای تهیه یک استانبولی خانگی و مجلسی را یاد خواهید گرفت.

مواد لازم برای تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده کته
- برنج 3 پیمانه
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز 1 عدد بزرگ
- سیب زمینی 1 عدد میانه
- گوجه فرنگی 3 عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
- پودر فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
مراحل طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده کته
مرحله اول: آماده سازی گوشت چرخ نموده
ابتدا پیاز را در تابه ای با میزانی روغن تفت دهید تا طلایی گردد سپس گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. گوشت را روی حرارت میانه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آب آن کشیده گردد.
مرحله دوم: اضافه کردن رب و گوجه فرنگی
پس از سرخ شدن گوشت، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. سپس گوجه های رنده شده و دیگر مواد را اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم ترکیب شده و سس غلیظی ایجاد گردد. این مرحله حدود 10 دقیقه زمان می برد.
مرحله سوم: آماده سازی برنج
برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. سپس چهار پیمانه آب و میزان کمی نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب به جوش آید.
مرحله چهارم: ترکیب مواد با برنج
پس از جوش آمدن آب برنج، مخلوط گوشت و گوجه را به قابلمه اضافه کنید. سپس سیب زمینی های خردشده را روی مواد بریزید و همه را به آرامی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.
مرحله پنجم: دم کردن استانبولی و سرو آن
زمانی که آب برنج کم شد، حرارت را کم کنید، درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید استانبولی به مدت 45 دقیقه دم بکشد تا برنج نرم و خوش عطر گردد.
نکات کلیدی برای داشتن استانبولی با گوشت چرخ نموده کته خوشمزه
استانبولی با گوشت چرخ نموده یک غذای ساده اما خوش طعم است که اگر با رعایت نکات درست تهیه گردد، عطر و طعم فوق العاده ای خواهد داشت. برای داشتن یک استانبولی حرفه ای، رعایت چند نکته لازم است.
تهیه استانبولی پلو با برنج آبکش
اگر دوست دارید پلوهای خود را شکل آبکش تهیه کنید، تهیه استانبولی پلو با برنج آبکش را می توانید با جزییات در خبرنگاران مطالعه کنید. این روش مناسب زمانی است که می خواهید پلوی شما مجلسی تر باشد.
انتخاب برنج مناسب برای استانبولی
برای تهیه یک استانبولی کته خوش عطر، استفاده از برنج ایرانی برترین گزینه است. برنج دانه بلند ایرانی هنگام پخت به خوبی دم می کشد و عطر فوق العاده ای دارد. اگر از برنج خارجی استفاده می کنید، میزان آب را کمتر کنید تا برنج شفته نگردد.
تفت دادن رب برای افزایش طعم غذا
یکی از مهم ترین نکات در طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و گوجه و طرز تهیه کته استانبولی با رب، تفت دادن رب گوجه فرنگی است. این کار باعث می گردد خامی رب گرفته شده و طعم غذا عمیق تر گردد. بعلاوه، می توانید کمی پودر دارچین به رب اضافه کنید تا عطر خوشایندی به غذا بدهد.
طعم دار کردن گوشت چرخ نموده برای استانبولی پلو
در طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز برای اینکه گوشت چرخ نموده طعم بهتری داشته باشد، آن را با ادویه هایی مثل زردچوبه، دارچین، پودر زیره و کمی پاپریکا مزه دار کنید. این ادویه ها علاوه بر بهبود طعم، بوی زُهم گوشت را هم از بین می برند.
استفاده از سیب زمینی برای خوش طعم تر شدن استانبولی
سیب زمینی یکی از ترکیبات اصلی استانبولی است که طعم غذا را کامل می نماید. برای جلوگیری از له شدن سیب زمینی ها، آن ها را درشت تر خرد کنید و در مرحله ای که آب برنج هنوز کامل کشیده نشده، اضافه کنید تا هنگام دم کشیدن، شکل خود را حفظ نمایند.
استفاده از سبزیجات معطر برای عطر و طعم بی نظیر
اگر می خواهید استانبولی شما عطر و طعم فوق العاده ای داشته باشد، می توانید از سبزیجات معطری مانند شوید، ترخون و ریحان بهره ببرید. طرز تهیه استانبولی با سبزیجات معطر باعث می گردد غذا خوش عطرتر شده و طعمی خاص داشته باشد. کافی است در مراحل پایانی پخت، سبزیجات تازه یا خشک را به برنج اضافه کنید.
افزودن زعفران برای رنگ و عطر بهتر
اگر می خواهید استانبولی شما عطر و رنگ خاص تری داشته باشد، کمی زعفران دم نموده به برنج اضافه کنید. زعفران باعث ایجاد طعمی مجلسی و دلچسب در غذا می گردد.
ترکیب استانبولی با دیگر مواد
استانبولی را می توان با مواد مختلفی ترکیب کرد تا طعم های متنوعی به دست آورد. برای مثال، طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی یک گزینه محبوب است. بعلاوه، اگر به غذاهای گیاهی علاقه مند هستید، می توانید طرز تهیه کته استانبولی با مرغ و قارچ را امتحان کنید. برای یک ترکیب مجذوب کننده تر، اضافه کردن لوبیا سبز به سبک طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز و هویج نیز پیشنهاد می گردد.
البته یکی دیگر از روش های تهیه استانبولی که می توان آن را شبیه لوبیا پلو هم دانست تهیه آن با لوبیا سبز است. طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز را هم قبلا در خبرنگاران با جزییات آورده ایم، حتما مطالعه کنید.
استفاده از روش پخت کته برای حفظ مواد مغذی
روش پخت کته نسبت به آبکش، باعث حفظ مواد مغذی برنج و گوشت می گردد. در این روش، ویتامین های موجود در برنج از بین نمی روند و بافت غذا نرم تر خواهد بود. اگر می خواهید غذایی سالم تر داشته باشید، طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و عدس و طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و هویج را نیز امتحان کنید، زیرا عدس منبع غنی از پروتئین و آهن است.
منبع: کتاب کاله