لگد ترامپ به میز مذاکره با چین

به گزارش مجله تار و سه تار، در دقیقه یک بامداد دیروز آدینه و تنها چند ساعت پس از آنکه مقامات پکن و واشنگتن میز مذاکره برای انتها دادن به جنگ تجاری را بدون توافق ترک کردند اما وعده ادامه آن را در روز آدینه دادند، ترامپ تعرفه 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی را همان طور که مدت ها پیش از مذاکرات گفته بود، از 10 درصد به 25 درصد افزایش داد و دولت پکن هم رسماً گفت، این اقدام دولت واشنگتن را بسرعت تلافی خواهد نمود.

لگد ترامپ به میز مذاکره با چین

اکنون دنیا به جای آنکه شاهد انتها یک رویارویی اقتصادی پرهزینه باشد وارد فاز تازه ای از یک جنگ تجاری تمام عیار بین دو ابرقدرت اقتصادی شده است.

به گزارش سایت روزنامه امریکایی نیویورک تایمز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا از نخستین دقیقه بامداد دیروز آدینه بر 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه بست و نخستین گام ها برای اعمال اقتصادیات بر تقریباً تمام کالاهای چینی را برداشت. او گفت، این کار را با هدف تنبیه دولت پکن که می کوشد مذاکرات تجاری واشنگتن - پکن را که بسیار به توافق نزدیک است یک بار دیگر محک بزند و یک بار دیگر به مذاکره بگذارد انجام می دهد.

این اقدام ترامپ علیه چین در حالی است که دو ابرقدرت اقتصادی در حال مذاکره برای دستیابی به توافق تجاری هستند و پنجشنبه شب هم مقامات امریکا و چین پای میز مذاکره بودند اما به توافق نرسیدند و مقرر شد ادامه مذاکره به دیروز آدینه موکول گردد. کاخ سفید هم دیروز آدینه بی توجه به کاری که ترامپ انجام داده و تعرفه کالاهای چینی را تا 25 درصد افزایش داده، اظهار داشت، مذاکره روز آدینه مقامات پکن و واشنگتن طبق برنامه برگزار می گردد. هرچند که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند، در شرایط کنونی که امریکا عجولانه و همزمان با مذاکره سیاست تنبیهی را هم پیش می برد بعید است، پکن و واشنگتن بتوانند بین اختلافات پل بزنند و به توافقی برسند.

هرچند که ترامپ عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران در کاخ سفید طوری حرف می زد که انگار بین تهدید کردن چین و تشویق کردن این کشور برای توافق با امریکا دو دل است. او گفت، از شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین یک نامه زیبا دریافت نموده و احتمالاً با او تلفنی گفت و گو خواهد نمود اما مسرور تر خواهد شد که به پکن با تعرفه ها ضربه بزند.

واکنش چین به تعرفه 25 درصدی

وزارت بازرگانی چین دیروز آدینه در پاسخ به افزایش فشار تعرفه ای امریکا بر پکن در بیانیه ای اظهار داشت، دولت پکن با کمال تأسف اقدام های تلافی جویانه لازم را انجام خواهد داد. در این بیانیه اشاره نشده بود که اقدام های تلافی جویانه لازم چیست اما بعید نیست چین هم از تعرفه 25 درصدی بر کالاهای امریکایی استفاده کند.

در جریان جنگ تعرفه ای که چین و امریکا از سال گذشته میلادی تاکنون با هم دارند، 47 درصد کالاهای چینی در امریکا مشمول تعرفه شده اند و 91 درصد کالاهای امریکایی در چین مشمول تعرفه شده اند. اگرچه از نظر درصدی کالاهای امریکایی بیش از کالاهای چینی مشمول تعرفه شده اند اما از نظر ارزش کالا، فشار امریکا بر چین بیشتر بوده است زیرا ارزش 47 درصد کالاهای چین در امریکا بیش از 250 میلیارد دلار است اما ارزش 91 درصد کالاهای امریکا در چین بیش از 110 میلیارد دلار است.

البته این حجم فشار اقتصادی امریکا بر چین دور از انتظار نیست زیرا ترامپ به محض ورود به کاخ سفید در سال 2017 فرمان اصلاح سیاست های تجاری کشورش در قبال چین را صادر کرد و چین را متهم کرد که دارایی فکری شرکت های امریکایی (نخبگان اقتصادی) را می سارق و آنها را مجبور می نماید تکنولوژی امریکا را به شرکت های چینی منتقل نمایند. ترامپ همچنین از همان ابتدا از چین درخواست کرد که به شرکت های امریکایی اجازه دسترسی بیشتر به بازارهای چینی را بدهد.

در نتیجه حمله تعرفه ای روز آدینه امریکا به چین، دیروز آدینه بازارهای آسیایی و اروپایی دچار تشنج شد و بسیاری از ناظران اقتصادی در حال حاضر نگران هستند که این اتفاق ها اقتصاد دنیای را که همین حالا هم رشد کند و آرامی دارد، بی ثبات کند. پیشتر صندوق بین المللی پول هشدار داده بود که جنگ تعرفه ای یک تهدید برای اقتصاد دنیای است.این مؤسسه اقتصادی بین المللی خواهان خاتمه هرچه سریعتر این جنگ تعرفه ای شده بود. روز آدینه شاخص صنایع داو جونز نیم درصد، دکس ایندکس آلمان 1.7 درصد و سی ای سی 40 فرانسه 1.9 درصد سقوط کرد. شاخص صنایع اصلی هنگ کنگ هم شاهد سقوط 2.4 درصدی بود. روز آدینه نیکی 225 توکیو 0.9 درصد و کامپوز ایندکس شانگهای هم 1.5 درصد سقوط را نشان می داد.

منفعت طلبی ترامپ از میدان جنگ تجاری

با وجود این، بعضی تحلیلگران بر این باورند، جنگ تعرفه ای چین و امریکا زیاد طول نخواهد کشید و با وجود اختلاف نظرهای جدی دو کشور به توافق خواهند رسید و البته این مسأله تا حد زیادی بستگی به طرف چینی دارد که در مذاکرات چه پیشنهادی ارائه دهد. پروفسور اندرو اونیل از مدرسه اقتصاد استرالیا در این باره گفت: همه چیز تا حد زیادی بستگی به این دارد که چینی ها چه مکانیسم های آبرو حفظ کنی به ترامپ پیشنهاد دهند. چیزی که ترامپ بتواند با استفاده از آن حامیانش را تحت تأثیر قرار دهد و از آن استفاده ابزاری برای بالا بردن موقعیت خود در انتخابات 2020 بکند. اما رونالد راجا از مؤسسه اقتصادی لووی گفت، شکاف ها بین دو طرف بسیارعمیق است و بعید است دو طرف بتوانند به یک توافق نجات بخش دست یابند.

روند جنگ تعرفه های چین و امریکا

ژانویه 2018: امریکا واردات پنل های خورشیدی و ماشین های لباسشویی به امریکا از سراسر دنیا را مشمول تعرفه کرد.

مارس 2018: امریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم از سراسر دنیا تعرفه بست.

آوریل 2018: چین در اقدامی تلافی جویانه بر 128 کالای امریکایی به ارزش 3 میلیارد دلار تعرفه بست.

جولای 2018: امریکا 34 میلیارد دلار از کالاهای چینی را مشمول تعرفه کرد. چین هم اقدام تلافی جویانه مشابه کرد و به 34 میلیارد دلار از کالاهای امریکایی تعرفه بست.

آگوست 2018: امریکا بر 16 میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی تعرفه بست و چین هم درست با همین مبلغ (16 میلیارد دلار) کالاهای بیشتری از امریکا را مشمول تعرفه کرد.

سپتامبر 2018: امریکا باز هم سقف تعرفه بر کالاهای چینی را بالا برد و 200 میلیارد دلار دیگر به رقم های قبلی اضافه کرد. چین هم تلافی کرد اما با رقمی کمتر یعنی 60 میلیارد دلار.

با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید.
منبع: ایران آنلاین
انتشار: 17 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tar-3tar.ir شناسه مطلب: 133

به "لگد ترامپ به میز مذاکره با چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لگد ترامپ به میز مذاکره با چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید