طرز تهیه فطایر گوشت و قارچ؛ غذای عربی با خمیر مخصوص
به گزارش مجله تار و سه تار، فطایر نوعی غذای عربی است که شباهت زیادی به پیراشکی دارد. فطایر جمع فطیر و نوعی نان لقمه ای است که داخل آن میتوان از مواد مختلفی مثل گوشت، مرغ، سوسیس و کالباس و انواع سبزیجات استفاده کرد این غذا به علت شباهتی که به پیراشکی دارد با ذائقه مردم کشورمان بسیار هماهنگ است و از این جهت هواداران بسیاری دارد. در مجله اینترنتی خبرنگاران طرز تهیه فطایر گوشت را به شما آموزش انتخاب مواد داخلی کاملا اختیاری است و میتوانید از سایر مواد ذکر شده بهره ببرید.
آرد نان فانتزی | 250 گرم |
کره | 25 گرم |
شیر ولرم | نصف پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
خمیر مایه خشک فوری | 1 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | اندازهی که خمیر نچسبی حاصل بشه |
گوشت چرخ نموده | 100 گرم |
پیاز نگینی خرد شده | 1 عدد |
ذرت شیرین | 1/4 پیمانه |
فلفل دلمه ای | 1/4 پیمانه |
قارچ پخته | 1/4 پیمانه |
رب | نصف قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا | به اندازه لازم |
پنیر موزارلا یا گودا | سه ورق |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 1 قاشق غذاخوری |
کنجد | به اندازه لازم |
سیاه دانه یا تخم خرفه | به اندازه لازم |
طرز تهیه خمیر فطایر گوشت:
1- برای تهیه خمیر آرد رو داخل ظرف مناسبی بریزین و نمک و خمیر مایه فوری رو بهش اضافه و به خوبی مخلوط کنید.
2- و بعد شیر ولرم رو به مواد اضافه و مخلوط کنید، دمای شیر باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه و اگه دماسنج ندارین میتونید نوک انگشت خودتون رو داخل شیر بزنید حرارت باید به گونه ای باشه که گرما رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل شیر نگهش دارید این دما برای آغاز فعالیت خمیر مایه مناسبه.
3- بعد از مخلوط کردن مواد کره آب شده به روش بن ماری (یا داخل ماکروفر) رو به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
4- و در آخر آب ولرم رو اضافه کنید (دمای آب ولرم هم مشابه دمای شیر باشه) آب ولرم رو باید کم کم اضافه کنید و به اندازهی اضافه کنید که مواد به حالت خمیری برسن و خمیر چسبندگی نداشته باشه.
5- خمیر حاصل رو روی صفحه کار حدود ده دقیقه ورز بدین. تا کاملا یکدست بشه و سعی کنید خمیر رو چنگ نزنید و از قسمت داخلی دست برای ورز دادن بهره ببرید.
در نهایت خمیر رو چونه کنید و داخل ظرف رو کمی با روغن مایع چرب کنید و خمیر رو داخل ظرف قرار بدید و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با یک حوله یا دستمال بپوشونید و حدود یک ساعت و نیم در فضای محیط استراحت بدین.
طرز تهیه مواد داخل فطایر گوشت:
1- در این فاصله میریم سراغ تهیه کردن مواد داخلی فطایر، یک عدد پیاز نگینی خرد شده رو با چند قاشق روغن داخل تابه بریزین و روی حرارت قرار بدین، تا پیاز ها کاملا طلایی و سرخ بشن و گوشت چرخ نموده رو به پیاز ها اضافه کنید و اجازه بدین تفت بخوره تا گوشت کاملا بپزه.
2- بعد نمک و ادویه های دلخواه و رب رو اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید و تفت بدین تا خامی رب گرفته بشه و بعد ذرت شیرین و فلفل دلمه ای و قارچ رو اضافه کنین.
3- مواد رو مخلوط کنید و اجازه بدین کمی تفت بخوره و بعد از روی حرارت بردارین. خمیر رو بعد از استراحت مجددا کمی ورز بدین تا هوای داخل اون خارج بشه و بعد خمیر رو دو قسمت کنید و هر قسمت رو چونه کنید.
4- به شکل دایره و به ضخامت چند میلی باز کنید. داخل ظرف یا قالب مورد نظرتون رو با روغن چرب کنید (اگه از قالبی استفاده میکنید که احتمال چسبیدن خمیر به قالب هست حتما کف قالب کاغذ روغنی قرار بدین) و خمیر باز شده رو داخل ظرف قرار بدین، طوری که کل فضای سطح ظرف رو پوشش بده. مواد میانی رو روی قسمت وسط خمیر بریزین و با قاشق پهن کنید تا تمام فضای خمیر رو بپوشونه و فقط یک سانت از کنار خمیر باقی بمونه.
5- روی مواد میانی به دلخواه پنیر موزارلا یا گودا قرار بدین (از پنیر رنده شده هم میتونید بهره ببرید و در صورتی که دوست ندارید میتونید کلا پنیر پیتزا رو حذف کنید)
داخل استکان کوچکی کمی آب بریزین و انگشتتون رو داخل آب بزنید و قسمت کناری خمیر رو (که با مواد داخلی پوشش ندادیم) با دستتون مرطوب کنید.
چونه دوم رو هم مثل لایه اول باز کنید و اون رو روی مواد داخلی و لایه خمیری قرار بدین و کناره های خمیر رو که قبلا مرطوب هم شده با فشار دست کاملا بهم بچسبونید تا موقع پخت جدا نشن. روی ظرف سلفون بکشید و به خمیر نیم ساعت استراحت ثانویه بدید.
طرز تهیه رومال فطایر گوشت:
1- در این فاصله رومال خمیر رو آماده کنید زرده تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا کف کنه و بعد شیر رو اضافه و کاملا مخلوط کنید.
بعد از استراحت روی خمیر به یاری چاقو هشت برش ایجاد کنید و سعی کنید خمیر تا سرانجام بریده نشه و فقط قسمت رویی خمیر بریدگی ایجاد بشه.
2- بعد با قلمو از رومال روی خمیر بزنید و روی هر برش به دلخواه کنجد یا خرفه بپاشید. فطایر رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد به مدت حدودی چهل الی پنجاه دقیقه قرار بدین و چون زمان در فرهای مختلف متفاوته مدام چک کنید.
3- اگه فر شما برقی هست و هم زمان هر دو المنت بالا و پایین روشن هست در نهایت روی خمیر کاملا طلایی میشه اما در فرهای گازی که فقط حرارت از قسمت پایین فر روشن هست پنج دقیقه آخر پخت گریل رو روشن کنید تا روی خمیر طلایی بشه و مراقب باشید که نسوزه.
فطایر رو به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا و حتی ناهار میتونید سرو کنید و از خوردنش لذت ببرید.
نکات کلیدی در طرز تهیه فطایر گوشت:
- خمیر مایه خشک فوری رو میتونیم بدون عمل آوردن مستقیم به آرد اضافه کنیم اما اگه خمیر مایه شما مدت زمان زیادی هست که مونده و از سلامت اون اطمینان ندارین اندازه کمی از اون رو روی کمی آب ولرم بپاشید و مخلوط کنید و روی ظرف رو با نعلبکی بپوشونید اگه بعد از ده دقیقه پف کرد و بالا اومد و به عبارتی به عمل اومد یعنی خمیر مایه سالم هست و میتونید بهره ببرید اما اگه ته نشین شد و اصلا پف نکرد یعنی کهنه شده.
- فطایر رو میتونید به صورت تک نفره و به صورت پیراشکی یا لقمه های کوچیک هم درست کنید.
- قطر ظرفی که برای فطایر استفاده شده بیست و پنج سانت هست.
امیدوارم از طرز تهیه فطایر لذت برده باشید. برای مشاهده فهرست غذاهای تازه دیگر به مجله اینترنتی ما سری بزنید.
منبع: اُکالا