نارضایتی مربیان تکواندو از بیمه اجباری، قانونی که نادیده گرفته شد

به گزارش مجله تار و سه تار، به گزارش خبرنگاران، بانک اطلاعاتی فدراسیون تکواندو چندسالی است که فعال شده است. بر همین اساس کلیه ورزشکاران، مربیان و داوران برای دریافت هرگونه خدمات در این رشته از جمله شرکت در مسابقات، کلاس های آموزشی و هماهنگی، اخذ گواهینامه کمربند و… می بایست ابتدا اطلاعات خود را در این سامانه ثبت نموده و با پرداخت هزینه مربوطه از خدمت مورد نظر بهره مند شوند.

نارضایتی مربیان تکواندو از بیمه اجباری، قانونی که نادیده گرفته شد

مدتی پیش مدرسین کلاسهای هماهنگی مربیان در جریان برگزاری این دوره ها، به مربیان فعال و حاضر در این کلاس ها اعلام کردند که می بایست، بیمه نامه مسئولیت مدنی دریافت نمایند. متعاقب آن جزئیات کار و نحوه اجرا با معرفی یک شرکت بیمه ای خاص طی بخشنامه ای به کلیه استان ها اعلام شد و از هفته گذشته طرح فوق اجرایی و سامانه بانک اطلاعاتی مسدود و تنها مربیانی که نسبت به اخذ بیمه نامه فوق اقدام کردند، اجازه ثبت و انجام فعالیت داشتند. موضوعی که با مخالفت گسترده مربیان تکواندو در سراسر کشور روبرو شد.

هر چند به نظر می رسد فدراسیون تکواندو با اقدامی پیشگیرانه، برای جلوگیری از بروز مشکل برای مربیان در زمان ایجاد حادثه چنین برنامه ای را تدوین نموده است. ولی به نظر می رسد یک قانون مهم و اساسی که سالهاست از سوی وزارت ورزش در حال اجراست در این اقدام نادیده گرفته شده است.

طبق قانون هر مکان ورزشی برای فعالیت رسمی و قانونی می بایست از سوی ادارات کل ورزش و جوانان استان ها نسبت به اخذ مجوز اقدام کند. یکی از مهمترین مدارکی که برای اخذ مجوز احتیاج است، بیمه مسئولیت مدنی است. در واقع به مکان ورزشی که فاقد این بیمه نامه باشد، هیچگونه مجوز فعالیت داده نخواهد شد. این نوع بیمه هم بی نام بوده و تعداد افراد ذکر شده در متن بیمه نامه را در برابر حوادث مختلف مورد پوشش بیمه ای قرار می دهد.

نکته اصلی و دلیل مخالفت مربیان نیز همین موضوع است. این دست مربیان معتقد هستند که وقتی مربی و ورزشکار از سوی مسئول سالن یا مکان ورزشی بیمه مسئولیت مدنی شده است، چرا باید مربی هم هزینه ای اضافی را برای این نوع بیمه پرداخت کند. نکته مهم دیگر اینکه چرا این شرکت خاص بیمه ای از سوی فدراسیون هم در متن ابلاغیه و هم در سامانه معرفی شده است. مهمتر آنکه نماینده همان شرکت خاص اکنون رئیس سازمان لیگ فدراسیون است و برای تیم نونهالان حامی مالی فراهم نموده است.

در این خصوص باید اشاره کنیم که بعضی شرکت های بیمه ای در ایران این نوع بیمه نامه را مخصوص مربیان آن هم در بخش رزمی ندارند و مربی مجبور است برای انجام امور خود حتماً از همان شرکت استفاده کند. بخصوص آنکه مدتی است فدراسیون روند اخذ گواهینامه کمربند رده های پایه (زرد، سبز و آبی) که سالهای زیادی صدور آن برعهده مربیان بوده را نیز تغییر داده و از این بخش هم درآمدی برای خود دست و پا نموده است.

امینی سرپرست دبیری فدراسیون تکواندو در این خصوص با تشریح نامه ارسالی فدراسیون به استان ها به خبرنگاران گفت: فدراسیون تکواندو برای صیانت از حق و حقوق مربیان فعال در عرصه آموزش پس از مدتها تحقیق، آنالیز و کار کارشناسی اقدام به اجباری نمودن این نوع بیمه نامه برای مربیان نموده است. برای این منظور و برای رفاه حال مربیان با شرکت فوق مذاکره شد تا تسهیلات قابل توجه ای در اختیار مربیان قرار دهد.

وی اضافه نمود: استفاده از این شرکت بیمه ای اجباری نیست و مربیان می توانند در صورت تمایل از سایر شرکت های بیمه ای نسبت به اخذ این نوع بیمه نامه اقدام نمایند و پس از بارگذاری روی سامانه، آنالیز لازم، فعالیت های خود را انجام دهند. در تکواندو بالغ بر 8000 مربی داریم که تنها 2800 نفر از آنها فعال هستند و در همین مدت کوتاه از اجرایی شدن این برنامه 285 نفر از این بیمه نامه استفاده نموده اند.

رحیم صالحی قهرمان پیشین تیم ملی و مربی فعلی در خصوص این بیمه نامه به خبرنگاران گفت: من چند سال قبل با این مشکل روبرو شدم و مدتها درگیر یک شکایت از سوی خانواده دو تکواندوکار بودم. من این اقدام فدراسیون را در جهت حمایت از مربیان به فال نیک می گیرم.

رضا رحمانی مربی تکواندو در شهرستان رشت نیز با طرح سوالی مبنی بر اینکه شرایط کارت بیمه ورزشی چه می گردد؟ به خبرنگاران گفت: متأسفانه تکواندو از این دست تصمیمات خلق الساعه لطمات زیادی خورده است. همه سالن های ورزشی اعم از خصوصی و دولتی این نوع بیمه نامه را دارند. از ثبت نام ورزشکاران هم بدون کارت بیمه نامه ورزشی ممانعت بعمل می آید. مربیان شهرستانی که درآمد چندانی ندارند چرا باید برای پرکردن خزانه فدراسیون هزینه پرداخت نمایند.

نکته مهم دیگر در این موضوع اینکه اگر در یک سالن ورزشی بدون داشتن مجوز فعالیت از اداره کل ورزش و جوانان، حادثه ای رخ دهد، قانون در آنالیز موضوع در اولین اقدام پیگیر مجوز فوق می باشد.

در انتها باید عنوان کنیم، یکی از مباحث و اهداف راه اندازی سامانه بانک اطلاعاتی در هر فدراسیونی منجمله تکواندو در کنار رسیدن به اطلاعات لازم و مورد احتیاج بخش های مختلف، درآمدزایی است، ولی اینکه برای رسیدن به درآمد و پوشش هزینه ها بار اصلی را به دوش هنرجویان و مربیانی انداخته گردد که اغلب در شهرستانها فعالیت نموده و همین بار مالی مشکلاتی را برای آنها ایجاد کند، به هیچ عنوان پسندیده و قابل قبول نیست.

فدراسیون تکواندو احتیاج به بازنگری در بعضی بخش ها بخصوص همین سامانه دارد. اینکه یک هنرجوبی تکواندو برای یک کمربند به عنوان مثال سبز هزینه ای را به فدراسیون، هیأت استان، پست و مربی پرداخت کند در این شرایط مالی کشور، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tar-3tar.ir شناسه مطلب: 193

به "نارضایتی مربیان تکواندو از بیمه اجباری، قانونی که نادیده گرفته شد" امتیاز دهید

2 کاربر به "نارضایتی مربیان تکواندو از بیمه اجباری، قانونی که نادیده گرفته شد" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نارضایتی مربیان تکواندو از بیمه اجباری، قانونی که نادیده گرفته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید