حقایق تغذیه ای پوره سیب زمینی
به گزارش مجله تار و سه تار، پوره سیب زمینی غذای مورد علاقه بیشتر افراد در سرتاسر دنیا است. اما به لحاظ تغذیه ای آیا حرفی برای گفتن دارد؟ این مقاله را خوانده تا به آن پی ببرید...
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
پوره سیب زمینی غذای مورد علاقه بیشتر افراد در سرتاسر دنیا است. اما به لحاظ تغذیه ای آیا حرفی برای گفتن دارد؟ این مقاله را خوانده تا به آن پی ببرید...
پوره سیب زمینی یکی از روش های خوشمزه تر استفاده از سیب زمینی است. آنها را با وسیله ای همانند گوشت کوب یا پوره نماینده مخصوص سیب زمینی به صورت پوره درمی آورند.
فوائد سلامتی بخش
خواص بسیاری در سیب زمینی وجود داشته که آن را جهت رژیم غذایی نوین مناسب ساخته است. به اسم مثال، پوره سیب زمینی سرشار از چربیهای اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) بوده که وجود آنها جهت حفظ سطوح کلسترول لازم است. بعلاوه سرشار از چربیهای اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) است که از بروز چندین بیماری نورون حرکتی جلوگیری نموده و به حفظ پوست یاری می نمایند.عامل مهم دیگری که پوره سیب زمینی را مفید می سازد، محتوای پروتئین و کربوهیدرات آن است. بعلاوه سرشار از ویتامین C، ویتامین B و پتاسیم است که هریک از آنها برای بدن انسان عالی عمل می نمایند.
تغذیه
ماده مغذی | اندازه |
کالری | 161 |
کالریهای بدست آمده از چربی | 3% |
مجموع چربی | 2ر1 گرم |
چربی اشباع شده | 22ر0 گرم |
چربی اشباع نشده پلی | 27ر0 گرم |
چربی اشباع نشده مونو | 44ر0 گرم |
کلسترول | 2ر4 میلی گرم |
مجموع کربوهیدرات | 9ر36 گرم |
پروتئین | 1ر4 گرم |
فیبر | 5ر1 گرم |
فیبر غذایی | 2ر4 گرم |
قند | 0 گرم |
پتاسیم | 9ر627 میلی گرم |
در ادامه جدولی از وجود مواد معدنی در 1 فنجان یا پیاله پوره سیب زمینی آورده شده است.
ماده مغذی | اندازه |
سدیم | 3ر636 میلی گرم |
کلسیم | 5ر5% |
آهن | 2ر3% |
مس | 7ر14% |
منگنز | 4ر12% |
منیزیم | 5ر9% |
سلنیوم | 8ر1% |
روی | 1ر4% |
فسفر | 1ر10% |
در ادامه جدول ویتامینهای موجود در 1 فنجان پوره سیب زمینی را در اختیارتان قرار می دهیم.
ماده مغذی | اندازه |
ویتامین C | 5ر23% |
ویتامین B6 | 5ر24% |
ویتامین A | 8ر0% |
ویتامین E | 5ر0% |
ریبوفلاوین | 9ر4% |
فولات | 2ر4% |
تیامین | 3ر12% |
پانتوتنیک اسید | 10% |
لازم به یادآوری است که بکار بردن چاشنی های مختلف و استفاده از افزودنی های متعدد به پوره سیب زمینی اندازه کالریهای آن را افزایش می دهد. خود سیب زمینی را با حداقل استفاده از چاشنی و یا افزودنی مصرف کنید.
منبع: راسخون