طرز تهیه نرگسی اسفناج با قارچ، غذایی لذیذ
به گزارش مجله تار و سه تار، نرگسی اسفناج با قارچ از ترکیب تخم مرغ، قارچ و اسفناج تهیه می گردد و خواص بی شماری دارد. نرگسی اسفناج جزو غذا هایی است که فاقد گوشت است، اما خواص قابل توجهی دارد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - نرگسی اسفناج یکی از غذا های محلی خطه شمال است که بعضی آن را همراه با قارچ نیز تهیه می نمایند. این غذا ترکیبی از خواص بی نظیر اسفناج، پروتئین قارچ و تخم مرغ و سیر است. با وجود خواص بسیار اسفناج، اما متاسفانه شاهد کاهش حضور این ماده غذایی ارزشمند در سفره های غذایمان هستیم. با تهیه این غذا برای یک وعده غذایی و حتی صبحانه، از خواص این ماده غذایی مقوی بهره مند شوید.
مواد لازم برای تهیه نرگسی اسفناج با قارچ
به منظور تهیه این غذا برای شش نفر، به یک ساعت زمان و مواد اولیه ی زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
اسفناج | 2 کیلوگرم |
پیاز | 2 الی 3 عدد |
تخم مرغ | 6 عدد |
قارچ | 10 الی 12 عدد |
سیر | 7 الی 8 حبه |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
نکته:
اگر نگران بوی سیر استفاده شده در نرگسی اسفناج هستید، می توانید آن را از مواد اولیه حذف کنید.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با قارچ
ابتدا اسفناج ها را کاملا تمیز کنید و بشویید.
- سپس دو الی سه لیوان آب به اسفناج اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا پخته گردد.
- چند دقیقه مانده به اتمام زمان پخت اسفناج، به آن نمک اضافه کنید.
- اسفناج را در آبکش بریزید و بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
پیاز ها را خلال و قارچ ها را نیز ورقه ای نازک خرد نموده و سرخ نمایید. سیر را له یا رنده کنید و به همراه فلفل به پیاز داغ و قارچ بیفزایید.
اسفناج ها را بکوبید تا به صورت رشته های بلند در غذا نباشد.
- اسفناج را با پیاز و قارچ مخلوط نموده و کمی تفت دهید.
- سپس آن را در یک ظرف نچسب قرار دهید و با قاشق سطح آن را صاف کنید.
حرارت شعله اجاق گاز را ملایم کنید و تخم مرغ ها را به طور منظم روی اسفناج بشکنید و مقداری نمک و فلفل بپاشید.
صبر کنید تا سفیده تخم مرغ ها کاملا سفت گردد، زرده نباید کاملا سفت شده باشد.
نرگسی اسفناج با قارچ آماده است و می توانید آن را در دیس کشیده و سرو کنید. در صورت تمایل می توانید تخم مرغ ها را بهم بزنید و بعد به اسفناج اضافه کنید، اما در شیوه سنتی طبخ این غذا نباید شکل تخم مرغ ها عوض گردد تا ترکیب زرد، سفید و سبز این غذا یادآور گل نرگس باشد. نرگسی اسفناج به دلیل ترکیب رنگ زیبایی که دارد به تزیین خاصی احتیاج نخواهد داشت.
چند نکته:
برای آنکه طعم پیاز داغ بهتر باشد، ابتدا در ماهیتابه ای که تفلون نیست (زیرا حرارت دادن به ظرف تفلون بدون روغن باعث آسیب دیدن لایه تفلون آن خواهد شد) کمی آن را تفت دهید تا آب پیاز ها تبخیر گردد و سپس روغن به آن اضافه کنید.
ابتدا آب قارچ ها را بگیرید و بعد همراه با پیاز سرخ کنید. برای اینکار ابتدا قارچ ها را بدون روغن کمی تفت دهید تا آب آن تبخیر گردد.
شاید باورتان نگردد، اما اسفناج حاوی خواص بسیاری است. این ماده غذایی به ظاهر ساده که قیمت کمی نیز دارد، حاوی ویتامین هایی از قبیل ویتامین های B3، C، E، K. است و مقادیر درخور توجهی از منگنز، روی، سدیم، کلسیم و آهن دارد. اسفناج دو برابر سایر سبزی ها حاوی فیبر است و رشد سلول های سرطانی معده و پوست را کاهش می دهد. همچنین کاهنده کلسترول است و لوتئین و زاگزانتین موجود در آن از آب مروارید چشم پیشگیری می نماید.
البته خواص نرگسی اسفناج با قارچ به همین موارد ختم نمی گردد و همانطور که می دانید قارچ و تخم مرغ نیز خواص زیادی دارند. بعضی از خواص قارچ شامل استحکام بخشیدن به استخوان ها، پیشگیری از کم خونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، یاری به سلامت مو، پوست و ناخن، کنترل فشار خون و یاری به تنظیم قند می گردد. علاوه بر این تخم مرغ نیز یک ماده غذایی مقوی است که حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است. بعضی از سایر مواد مقوی موجود در تخم مرغ شامل ویتامین های گروه B، ویتامین A.، D، E، آهن، کلسیم و فسفر می گردد؛ بنابراین این غذای به ظاهر ساده، حجم بسیاری از مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین مورد احتیاج بدن را دارد. برعکس فست فود ها که سرشار از چربی و مواد نگهدارنده هستند، بسیاری از غذا های سنتی ایرانی از مواد غذایی مقوی تهیه می شوند. بنابراین سعی کنیم این غذا ها را دوباره به سفره های خود بازگردانیم تا از بدنی سالم تر برخوردار باشیم.
منبع: setare.com