طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه
به گزارش مجله تار و سه تار، کباب تابه ای ترکیه نوعی کباب تهیه شده از گوشت چرخ کرده است که به راحتی در تابه و بر روی اجاق گاز درست می شود و از آنجا که طعم و مزه آن به کباب کوبیده بسیار نزدیک است می تواند برای افراد علاقه مند به طعم کباب گزینه مناسبی باشد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کباب تابه ای نوعی غذای مناسب برای دوستداران کباب است که بدون نیاز به آتش زغال درست می شود و از نظر طعم و مزه، با سرخ شده روی آتش مستقیم یا گریل شده برابری می کند. برای درست کردن کباب تابه ای ترکیه، گوشت چرخ کرده را بدون آب در تابه حرارت می دهند تا در روغن خود سرخ شود. این گوشت سرخ کرده را کباب دیگی نیز می نامند و برای طبخ آن معمولا درب تابه یا دیگ را می بندند و مدتی گوشت را روی حرارت ملایم می پزند؛ به این ترتیب گوشت در بخار خود حرارت می بیند و حالت گوشت پخته را پیدا می کند.
طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه
این غذا برای 2 نفر مناسب است.زمان آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه و زمان پخت و انتظار 40 دقیقه است.
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
سس گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران ساییده | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
آب جوش | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- گوشت چرخ کرده را در ظرفی ریخته، پیاز را رنده کنید، آب آن را بگیرید و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل به گوشت اضافه کنید.
- مواد را با دست خوب مخلوط کنید و ورز دهید تا مانند خمیر شده و حالت چسبندگی پیدا کنند.
- مواد را به طور یکنواخت کف تابه نچسبی پهن کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. نیازی به افزودن روغن به تابه نیست. در ضمنً سعی کنید مواد را در یک لایه نازک کف تابه پهن کنید، زیرا پس از پختن ضخیم تر می شود.
- درب تابه را ببندید، 4-3 دقیقه صبر کنید تا کباب روی حرارت متوسط بپزد و آب بیندازد.
- در این زمان حرارت را کمتر کنید و با یک قاشق پلاستیکی روی گوشت برش های موازی ایجاد کنید.
- سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید. گوجه فرنگی را به صورت حلقه ای برش بزنید. حلقه های گوجه فرنگی و سیب زمینی را روی کباب تابه ای بچینید.
- کمی روغن مایع به تابه اضافه کنید. درب تابه را بسته و اجازه دهید کباب روی حرارت ملایم بپزد.
- در اواسط پخت، سس گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده را در کاسه ای ریخته و زعفران را به آن اضافه کنید. کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا سس رقیقی به دست آید، سپس این سس را روی کباب بدهید.
- درب تابه را بسته و 40-30 دقیقه فرصت دهید تا سس غلیظ شود و سیب زمینی ها نرم و پخته شوند.
- کباب را در ظرف سرو قرار دهید و با نان یا برنج میل کنید.
کباب تابه ای ترکیه یکی از غذا های ساده ای است که در مواقعی که وقت کافی برای آشپزی ندارید می تواند گزینه مناسبی باشد. بیشتر افراد طرز تهیه این غذا را می دانند، ولی آنچه باعث متفاوت شدن طعم این کباب می شود نکاتی است که باید در طبخ آن رعایت شود.
چند نکته مهم و اصولی در طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه
- برای تهیه کباب تابه ای ترکیه بهتر است از گوشت کم چرب استفاده کنید.
- پس از رنده کردن پیاز، حتما آب آن را بگیرید.
- مواد کباب تابه ای را خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
- برای تهیه کباب تابه ای ترکیه به روش سنتی از مخلوط گوشت گوساله و گوسفند به نسبت مساوی استفاده می شود.
- در صورت تمایل می توانید سیب زمینی را خلالی خرد کرده و پس از سرخ کردن کنار کباب تابه ای قرار دهید.
- تهیه سس گوجه فرنگی برای کباب تابه ای ضروری نیست و می توانید از گوجه فرنگی و فلفل سبز سرخ شده در کنار آن استفاده کنید. اما اگر می خواهید کباب تابه ای شما نرم شده و با طعم سس گوجه فرنگی ادغام شود، می توانید از این سس روی کباب بدهید.