فعالیت ظرفیت گویاساز در شبکه شاد برای دانش آموزان استثنایی از آبان ماه
به گزارش مجله تار و سه تار، تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در مراسم روز جهانی نابینایان به بیان دستاوردهای این سازمان در حوزه آموزش بچه ها با نیازهای ویژه پرداخت.
سیدجواد حسینی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه پیرامون روز جهانی عصای سفید با بیان اینکه عصای سفید ابتدا برای نابینایان بود اما سپس به نمادی از درک برای این موضوع تبدیل شد اظهار کرد: قانون عصای سفید به عنوان شناخت حقوق نابینایان باید رعایت گردد و برگزاری چنین مراسمی یادآور توجه جامعه بینا به جامعه نابیناست.
وی اضافه نمود: جامعه باید متناسب سازی، فراگیر بودن و عادلانه بودن جامعه نابینا را یادآوری کند این سازمان هم برای رسیدن به این هدف راهبردی کوشش می نماید.
حسینی با اشاره به عملکرد این سازمان اعلام کرد: در سازمان 8 گروه تحت پوشش داریم که یکی از این گروه ها آسیب بینایی است؛ اکنون 7 هزار و 99 نفر دانش آموز در این گروه هستند 2 هزار و 135 نفر در مدارس خاص و 4 هزار و 964 نفر به صورت تلفیقی فراگیر تحصیل می نمایند این تعداد در 466 کلاس درس، هزار و 700 مدرسه، 25 مدرسه خاص آسیب بینایی و 9 مدرسه آسیب بینایی مشغول تحصیل هستند.
متناسب سازی 8 رشته مهارتی برای دانش آموزان نابینا
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: 20 هزار مدرسه پذیرا و 994 مدرسه ضمیمه آسیب بینایی داریم. 8 رشته فنی و حرفه ای و کاردانش هم برای دانش آموزان متناسب سازی شده است.
معاون وزیر اضافه نمود: 597 همکار معلم کار تعلیم و تربیت این افراد را برعهده دارند که 244 نفر از این افراد در گروه آسیب بینایی قرار دارند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حوزه محتوا اظهار کرد: کتاب های درسی را برای استفاده از دانش آموزان با احتیاجهای ویژه باید درشت خط و به صورت بریل درآوریم که 41 کتاب درشت خط در ابتدایی، 43 عنوان کتاب صوتی و 103 عنوان کتاب با خط بریل تهیه شد؛ بعلاوه بیش از 30 عنوان راهنمای معلم آماده شد و در عصر کرونا 700 عنوان محتواهای تدریس پیشرفته پیش بینی شد.
پیش بینی امکان صوتی کلاس های گروهی در شاد
وی با اشاره به ظرفیت های شبکه شاد گفت: ظرفیت گویاساز یکی از قابلیت هایی است که از آبان ماه برای دانش آموزان مدنظر قرار خواهد گرفت. بعلاوه ظرفیت امکان صوتی کلاس های گروهی در سامانه شاد هم پیش بینی شده است.
حسینی با بیان اینکه مهم ترین عامل کیفیت بخش در عملکرد تحصیلی، معلم باکیفیت است، اشاره نمود: بر همین اساس بنابراین در انتصاب و انتخاب و توانمندی معلمان باید همت گماریم و متناسب سازی کنیم.
وی با بیان اینکه در سال گذشته یکی از برنامه های انطباقی ما نهضت خط بریل و زبان اشاره بود اضافه نمود: پیش بینی نموده بودیم که 5 هزار نفر آموزش ببینند؛ جای خوشبختی است که بیش از 228 کارگاه برگزار گردید و 8235 نفر آموزش دیدند و در این بین 2 هزار معلم، والدین و کارمندان ادارات آموزش خط بریل دیدند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به آموزش مهارت های چندگانه، اضافه نمود: 1409 معلم در این دوره آموزش های لازم را دیدند؛ آموزش 52 مدرس کشوری خط بریل، 50 مدرس کشوری درس ریاضی، 50 مدرس کشور خط بریل انگلیسی، آموزش معلمان پیش دبستان ویژه دانش آموزان نابینا در دستور کار است.
ایجاد رشته موسیقی برای دانش آموزان نابینای تهرانی و رشته کامپیوتر را برای دانش آموزان نابینای تهران و خراسان رضوی در دستور کار داریم
معاون وزیر گفت: کوشش کردیم رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش را مورد توجه قرار دهیم در 8 رشته دانش آموز داریم و ایجاد رشته موسیقی برای دانش آموزان نابینای تهرانی و رشته کامپیوتر را برای دانش آموزان نابینای تهران و خراسان رضوی در دستور کار داشتیم بعلاوه در هر استان نمایشگاه دائمی دانش آموزان را داریم.
تامین 36 قلم برای گروه آسیب دیده بینایی
وی گفت: دانش آموزان ما تجهیزات آموزشی و غیرآموزشی احتیاج دارند که طبق آنالیز ها 105 قلم وسایل در گروه های 7 گانه احتیاج داشتند از این تعداد بیش از 36 قلم به گروه آسیب دیده بینایی مربوط می گردد.
حسینی ادامه داد: در قالب این نهضت توان افزایی سال گذشته 240 نوت تیکر تحویل دانش آموزان دادیم. توانستیم 12 هزار از این اقلام را در حوزه آسیب بینایی تهیه کنیم و سال جاری در بودجه، ردیف 50 میلیارد تومانی برای این موضوع درنظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: فعالیت های خود را با توسعه مشارکت ها توسعه خواهیم داد؛ اجتماعی شدن تعلیم و تربیت اهمیت دارد باید فکر دولت و حاکمیت به آموزش و پرورش معطوف و متمرکز گردد.
معاون وزیر گفت: نتیجه نگاه به تعلیم و تربیت دانش آموزان استثنایی چشمگیر بود؛ 311 نفر از این دانش آموزان سال گذشته در کنکور قبول شدند که 126 نفر گروه آسیب دیده بینایی بودند.
آموزش خط بریل به زبان انگلیسی
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اعلام کرد: هزار و 200 نسخه فیلم آموزش با خط بریل در مدارس در سال 1400 توزیع می گردد، خط بریل به زبان انگلیسی آموزش داده خواهد شد و سال جاری نهضت آموزش جهت یابی و حرکت در 25 مدرسه ویژه نابینایان راه اندازی می گردد بعلاوه پارک جهت یابی و حرکت در این مدارس راه اندازی می گردد برای سال جاری هزار معلم و اولیا هم آموزش این موضوع را می بینند.
وی بعلاوه اطلاع داد 5 عنوان راهنمای معلم، تقویت حس لامسه و راه اندازی 10 اتاق چندحسی را سال جاری خواهیم داشت.
منبع: خبرگزاری پانا